Stem jezelf af op de juiste zender
25 maart 2022 
1 min. leestijd

Stem jezelf af op de juiste zender

Mensen zijn van nature geneigd om hun aandacht te richten op innerlijke slecht-nieuws-uitzendingen. We zetten het geluid dan graag een tikje harder om onszelf goed te kunnen horen.

Negatieve informatie wordt al snel uitvergroot en overschreeuwt de mooie berichten en gebeurtenissen die er ook zijn. Mensen nemen slecht nieuws vaak akelig serieus en raken verblind waardoor zij prachtige kansen en oplossingen die voor hun voeten liggen niet meer kunnen of willen zien. Wie of wat neem jij serieus?

De nare en de mooie berichten worden op verschillende innerlijke frequenties gelijktijdig uitgezonden. Jij bepaalt zelf naar welke zender je blijft kijken, al kost het soms veel moeite om over te schakelen of de innerlijke tv een tijdje uit te zetten. Waar richt jij je aandacht op, de angstige risico’s of de kansen? De keuze voor de juiste frequentie is namelijk heel belangrijk, want dat is exact wat jij in de toekomst voor jezelf gaat creëren.

Er zit een knop op je tv, die helpt je zo uit de puree

(uit: Doris Day van Doe Maar)

Vervelende informatie kan heftige emoties en niet-helpende gedachten losmaken. Als je in zo’n situatie zit dan is zaak om eerst de emoties te kalmeren en het denkende brein stil te leggen. Veel mensen vinden dan hun heil in bijvoorbeeld mediteren, het luisteren naar rustgevende muziek of het maken van een stevige wandeling in de natuur. Zodra het stil wordt in je hoofd stel je jezelf de kernvraag waarop je een antwoord wenst. Laat het vervolgens los en de oplossing komt…

Kies jouw favoriete zender. Persoonlijke groei gaat, net als lichamelijke groei, in meerdere fasen van ontwikkeling en rust die elkaar opvolgen. Tijdens een emotionele groeispurt kun je flink last krijgen van groeistuipen. Het loslaten van het oude doet pijn en het nieuwe onbekende maakt angstig. Bedenk dan altijd dat je dit proces al vaker hebt doorlopen en jezelf daardoor hebt ontwikkeld tot degene die je nu bent.

Pijn doet groeien en groeien doet pijn. Door groeipijn te accepteren en het proces zijn werk te laten doen blijf je afgestemd op jouw positieve kanalen. Je houdt je eigen levensdoel voor ogen en komt bij je diepere wensen en verlangens. Wanneer je dit levensspel durft aan te gaan dan ben je tot grote creaties in staat die jouw stoutste verwachtingen overtreffen. Dus schakel jouw innerlijke medium vandaag nog over naar de juiste frequentie en start met het creëren van jouw nieuwe toekomst.

Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening studeerde Erna van 2016 tot 2023 voor de bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!
Reactie plaatsen