Leef jij als jijzelf?
21 oktober 2022 
1 min. leestijd

Leef jij als jijzelf?

Om deze vraag eerlijk te kunnen beantwoorden heb je lef en behoorlijk wat zelfkennis nodig. Durf jij verder te kijken dan wat je tot nu toe in het dagelijkse leven doet?

Welke maatschappelijke rollen je vervult of wat je bezittingen zijn? Ben je bereid om je eigen zonnige maar vooral ook minder mooie eigenschappen onder ogen te zien? Dat lijkt de meeste mensen redelijk te lukken zolang het materieel naar wens gaat. Maar wat gebeurt er als jij financieel in een schijnbaar uitzichtloze situatie belandt? Kun je dan nog genieten? Ga je werken aan een nieuwe toekomst of kwijn je liever weg in zelfbeklag?

De keerzijde van de welvaart

In onze westerse wereld handelen veel mensen reactief. Ons gedrag is vooral gericht op het voldoen aan de verwachtingen van onze leefomgeving, het hebben van bezittingen en het bereiken van maatschappelijke erkenning. Door het streven naar luxe en comfort verwachten we gelukkig te worden. Omwille van onze bezittingen en maatschappelijke verplichtingen verwaarlozen we onze gezondheid en interpersoonlijke relaties. Het resultaat is een voortdurend gevoel van stress.

Allemaal andersdenkenden

Alleen jij weet hoe je echt bent en wat jou gelukkig maakt. Ieder mens is uniek en niemand past in ‘een hokje’. Als je zoveel mogelijk probeert om je echte zelf te zijn dan zal je niet meer zo snel uit balans raken wanneer het leven even tegenzit. Je handelt dan proactief en doelgericht in plaats van impulsief en gestuurd door emoties. Door te stoppen met wat niet bij jou past en te gaan doen waar je hart werkelijk naar uitgaat, zal je op een natuurlijke manier datgene wat jij je echt wenst naar je toe halen.

Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening studeerde Erna van 2016 tot 2023 voor de bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!
Reactie plaatsen