Hoe word of blijf ik geldfit?
09 september 2022 
1 min. leestijd

Hoe word of blijf ik geldfit?

Doe eens gek en doe alsof geld helemaal niet bestaat. Kun je dat? Of stel je voor dat je genoeg hebt om alles te doen wat je graag zou willen. Ik durf te wedden dat jouw leven er heel anders uitziet dan nu. Hoe word jij geldfit? Naar welke innerlijke stem luister jij?

De criticus en geldfit

Dat kan niet! Dat is onrealistisch! Je hebt nu eenmaal geld nodig om te leven. Doe maar gewoon. Een wereld creëren waarin de machtspositie van het geld wordt doorbroken en mensen met elkaar samenwerken en gelukkiger worden? Dat lukt nooit… Als de mensen in mijn omgeving het niet tegen me zeggen dan is het wel mijn innerlijke stemmetje die mij streng toespreekt en zegt dat ik verstandig moet zijn. De hypotheek moet betaald worden. Dus moet ik werk doen dat geld oplevert, ook al vind ik op dat moment andere zaken belangrijker. Ik moet oppassen dat ik niet moe en moedeloos word van dit stemmetje.

De dromer en geldfit

Gelukkig is er ook nog een andere innerlijke stem die mij geruststelt, bemoedigend toespreekt en telkens weer uitnodigt en inspireert om verder te gaan. Een kracht die ervoor zorgt dat ik voldoende heb om van te leven en de tijd om te ontwikkelen en te creëren. Een gids die mij attendeert op allerlei mooie iniatieven van andere mensen. Deze initiatieven zijn weliswaar nog klein en verborgen, maar zodra de wereld ontwaakt en de dualiteit is overwonnen, zullen deze mensen gezamenlijk een geweldige synergie gaan creëren is voorspeld.

De denker en geldfit

Waarom nemen wij geld zo serieus in ons leven? Geld is iets dat door mensen is verzonnen. Het was oorspronkelijk bedoeld om gemakkelijker met elkaar te kunnen ruilen. Het was de bedoeling dat de energie hierdoor juist sneller kon gaan stromen. In de huidige maatschappij biedt het geld maar al te vaak geen gemak en creëert het eerder blokkades. Onze keuzes worden, direct of indirect, voor een groot deel bepaald door het geld. We zitten als het ware met z’n allen gevangen in het geldsysteem. Creativiteit en talenten van mensen blijven hierdoor onbenut. Dat is nooit de beoogde functie van het geld geweest.

De doener en geldfit

Daarom probeer ik te doen alsof de beperkende factor van het geld niet bestaat. Ik voel, denk, beleef en creëer gaandeweg mijn leven dat ik in gedachten heb. Ik maak telkens kleine stapjes in de juiste richting. Net als bij het ontrafelen van een kluwen wol knip ik iedere dag geduldig enkele draadjes door, net zo lang tot de wirwar uit elkaar valt en mijn droom meer werkelijkheid wordt.

Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening studeerde Erna van 2016 tot 2023 voor de bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!
Reactie plaatsen