Geldzorgen zijn voor arm én rijk
10 januari 2022 
0 min. leestijd

Geldzorgen zijn voor arm én rijk

Op zoek naar een interessante overdenking liep ik tegen de volgende tekst aan die ik ooit zelf heb geschreven:

In onze westerse maatschappij maakt bijna iedereen zich dagelijks zorgen over geld. Ons leven draait grotendeels om het verzamelen en vasthouden van geld en spullen. Geld is de graadmeter voor succes en maatschappelijke status. Dat is de betekenis die mensen zelf aan het geld hebben gegeven en collectief serieus nemen. Zo serieus dat we vaak vergeten om werkelijk te leven en te genieten.

Degene met veel geld heeft nooit genoeg en streeft naar meer. Zijn of haar leven wordt geregeerd door talloze gedachten en angsten over het instandhouden of vergroten van vermogen. Degene met weinig geld heeft eerder zorgen over het (niet) kunnen nakomen van financiële verplichtingen. Het maakt dus niet zoveel uit of iemand veel of weinig geld bezit. Geldangst hebben we op z’n tijd allemaal in meer of mindere mate.

Hoeveel gelukkiger zullen we zijn als het geld werkt voor ons, en niet andersom? Welke innerlijke vrijheid krijgen we als we daadwerkelijk zelf de baas zijn over ons eigen geld en leven? Ergens zal een goede balans te vinden zijn tussen hart en verstand.

Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening studeerde Erna van 2016 tot 2023 voor de bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!
Reactie plaatsen