Financiële problemen zijn géén eigen schuld dikke bult!
12 januari 2022 
1 min. leestijd

Financiële problemen zijn géén eigen schuld dikke bult!

Mensen met financiële problemen schamen zich vaak voor hun eigen geldgedrag. Zij weten wel degelijk wat er misgaat maar hebben gewoon niet meer de kracht en de motivatie om er iets aan te doen.

Eigen schuld dikke bult zegt hun omgeving. Hoe kun je zulke domme dingen doen met geld? Je weet toch dat dit problemen oplevert? In plaats van zuiniger te leven en je schulden af te lossen maak je het alleen maar erger…..

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hebben we onze goede financiële gezondheid niet altijd zelf in de hand. De sociaal-maatschappelijke omgeving met bijbehorende kansen en risico’s speelt hierin een belangrijke rol. Het kost voor het spreekwoordelijke dubbeltje meer moeite om een kwartje of zelfs een gulden te worden. Ook het doen- en denkvermogen bepaalt of iemand een goede financiële planning voor zichzelf kan maken en daadwerkelijk volgens plan uitvoert.

En zelfs als iemand heel bewust met geld omgaat kan het misgaan wanneer persoonlijke en/of financiële tegenvallers plotseling gebeuren of zich opstapelen. Door stress en piekeren staat ons brein onder druk en kan een mens niet meer zo helder denken. Het vertrouwen om de problematische situatie succesvol de baas te kunnen neemt af. De energie en de motivatie om in actie te komen verdwijnt.

Weten hoe verstandig om te gaan met geld is daarom nog geen daadwerkelijk doen. Als Financieel Vitaal Coach geloof ik niet in eigen schuld dikke bult. In mijn beleving ontmoet ik unieke mensen met geldzorgen die geen licht meer zien aan het einde van de tunnel. Ik bied inzicht en overzicht, bescherm tegen de opdringerige buitenwereld, laat perspectief zien voor de toekomst en geef het stuur over eigen leven en financiën terug. Als een adelaar vlieg ik met gespreide vleugels onder mijn klanten. Zij mogen zelf zo hoog en zo ver vliegen als ze willen. Als ze dan toch uit de lucht vallen vang ik hen weer op!

Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening studeerde Erna van 2016 tot 2023 voor de bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!
Reactie plaatsen