De ontbrekende puzzelstukjes
30 juli 2022 
0 min. leestijd

De ontbrekende puzzelstukjes

Ken je dat gevoel van teleurstelling als blijkt dat er een aantal stukjes ontbreken op het moment dat je een legpuzzel bijna klaar hebt?

Samenwerking in wederzijdse afhankelijkheid

Niemand beschikt in z’n eentje over de totale waarheid. Zoals Stephen Covey ons leert komt geen enkel individu tot volledige zelfontplooiing zonder samenwerking in wederzijdse afhankelijkheid met anderen. Niet één religie of levensovertuiging predikt het ware en allesomvattende geloof. Elk mens beschikt slechts over een aantal puzzelstukjes van het grote geheel.

Belevingswereld van tekorten

Op dit moment leven veel mensen nog in een belevingswereld van tekorten. Dat is logisch want er ontbreken een groot aantal puzzelstukjes in hun individuele puzzel waardoor zij het complete beeld niet kunnen zien. Bang als ze zijn dat anderen aan de haal gaan met hun puzzelstukjes, bouwen zij een strategisch en cognitief bolwerk rondom hun ware zelf en kleuren de ontbrekende delen zelf in.

Samen de puzzel compleet maken

We kunnen dit wel doorbreken en allemaal over een complete puzzel beschikken. Er is een oplossing maar die vraagt veel moed. Namelijk het lef om onze losse puzzelstukjes met elkaar te delen en samen de wereldpuzzel compleet te maken.

Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening studeerde Erna van 2016 tot 2023 voor de bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!
Reactie plaatsen