De maatschappij, dat ben jij!
11 maart 2022 
0 min. leestijd

De maatschappij, dat ben jij!

Niet het geld zelf is het probleem

Het is de manier waarop mensen over geld denken en met geld omgaan. Geld is slechts één van de middelen en geen doel op zich.

Niet de maatschappij is het probleem

Het is de manier waarop individuele mensen zich gedragen ten opzichte van anderen. Ik en jij, wij zijn de maatschappij.

De verantwoordelijkheid voor een financieel gezonde samenleving begint dus bij jou en bij mij. Als je met één vinger wijst naar de ander dan wijs je er met drie naar jezelf.

Dus...

Verwacht geen oplossingen van de samenleving terwijl je zelf niet bereid bent om te veranderen. Want de maatschappij, dat ben jij!

Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening studeerde Erna van 2016 tot 2023 voor de bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!
Reactie plaatsen