Opleiding Financial Life Budgetcoaching

Verzeker jezelf van een plek in onze eerstvolgende training!

16-11-2023
Start om 10:00
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Wat ga je leren tijdens deze opleiding?

 • Voorkomen dat jouw klant met geldzorgen kopje-ondergaat
 • Normen en waarden en hun effect op de omgang met geld
 • Financiële problemen oplossen of toch anders aanpakken?
 • Mensen met geldzorgen beter begrijpen en helpen
 • Omgaan met financiële valkuilen, uitdagingen en kansen 
 • Waarom iemand met schulden 'liegt' of 'gewoon niets doet'
 • Dat geldgebrek geen reden is om jouw klant niet te helpen
 • Zelfs wanneer je als financieel planner of adviseur nooit eerder mensen met financiële problemen hebt geholpen.....
profielfoto

Erna Knipscheer

Over de ontwikkelaar

Mijn missie is om mensen met geldzorgen weer de baas te laten zijn over zichzelf. Dit doe ik door bevlogen financieel professionals in Nederland op te leiden tot duurzame financieel coaches. Samen staan we sterk door het delen van jarenlange ervaring, kennis en tools om mensen met financiële problemen succesvol te begeleiden.  Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een mooiere en financieel gezonde samenleving

Specificatie van de opleiding Financial Life Budgetcoaching

Titel

Opleiding Financial Life Budgetcoaching

Inhoud

Tweedaagse klassikale opleiding op fysieke locatie. Thuis bestudeer jij de theorie en werk je voorafgaand aan elke lesdag individueel een voorbereidende huiswerkopdracht uit. De lesdagen worden gebruikt voor het trainen van vaardigheden (60%), het delen van ervaringen (25%) en aanvullende verdiepende theorie (15%). De opleiding wordt afgesloten met een zelfreflectie en het formuleren van een persoonlijke SMART-doelstelling.

Doelgroep

Gecertificeerd financieel planners en ervaren financieel adviseurs die denken en werken op minimaal hbo-niveau. Je hebt affiniteit met financiële planning in complexe en gecompliceerde financiële situaties. Je beschikt bij voorkeur over één of meerdere diploma’s op het gebied van financiële- en/of vermogensplanning. Nog belangrijker is dat je het leuk vindt om klanten op (geld)gedrag, emoties en gedachten te coachen.

Niveau

Hbo+

Vooropleidingseisen

Er zijn geen vooropleidingseisen voor deze opleiding. Het bezitten van een diploma als financieel planner, Wft-adviseur Vermogen of vergelijkbare vooropleiding geniet de voorkeur.

Lengte

Tweedaagse klassikale training met twee weken tussen de eerste en tweede lesdag.

Doelstellingen

Leer met casuïstiek uit de praktijk hoe jij financiële planning in combinatie met persoonlijke coaching kunt inzetten om jouw klanten met geldzorgen duurzaam verder te helpen!

Resultaat

Na deze opleiding ken je het verschil tussen financieel plannen/adviseren/budgetteren en financieel coachen van de klant. Je kunt op professionele wijze een brug slaan tussen de werkvelden financiële dienstverlening en persoonlijke lifecoaching. Daarbij zorg je voor een goede schriftelijke verslaglegging die zowel voldoet aan de ethiek en beroepscodes binnen de coachwereld als de vereisten die hiervoor gelden binnen de financiële sector.

Vrijstellingen

Niet van toepassing

Studiebelasting

De opleiding Financial life budgetcoaching bestaat uit 2 dagen (4 dagdelen). Daarnaast ben je in totaal ongeveer 16 uur kwijt aan zelfstudie en het maken van de huiswerkopdrachten.

Speciale voorwaarden

In verband met accreditatie van het lesprogramma is de duur van de trainingsdagen 12 effectieve klokuren verdeeld over 2 lesdagen. De training is uitsluitend klassikaal (en niet online) te volgen. Degene die opteert voor één of meerdere kwalificaties moet de huiswerkopdrachten voorafgaand aan de trainingsdagen insturen via het leermanagementsysteem.

Studiemateriaal

E-learning in omgeving van Financieel Vitaal in Anewspring plus gebruik van overige leermiddelen tijdens de klassikale training.

Te behalen kwalificaties en diploma's

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je via Avans+ het deelnamebewijs Financial Life Budgetcoaching. Als je in het Register Financieel Planner van Avans+ staat dan worden jou PE-uren automatisch bijgeschreven. Daarnaast kun je tegen een meerprijs opteren voor PE- of studiepunten voor FFP CFP. Alle mogelijke kwalificaties van deze opleiding zijn:

- PE-uren voor het Register Financieel Planner van Avans+

- 12 PE-punten 2022/2023 voor FFP CFP

- VT-studiepunten voor het toelatingsexamen van FFP CFP

Interne of externe examens

Niet van toepassing. Voor deze opleiding geldt uitsluitend een aanwezigheids- en participatieverplichting hetgeen blijkt uit het tijdig inzenden van de huiswerkopdrachten en een actieve houding tijdens de training, dit ter beoordeling aan de docent.

Eindtoets en herkansing

Niet van toepassing.

Cursuskosten individuele deelnemers

€ 1.109 (vrijgesteld van btw).

Cursuskosten incompany opleiding

€ 4.395 (ex. 21% btw). Dit tarief geldt bij minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.

Meerprijs bij 7 - 12 deelnemers op aanvraag.

Kosten voor studieboeken/lesmateriaal

Deze kosten zijn inbegrepen in de cursuskosten.

Arrangementskosten

Deze kosten zijn inbegrepen in de cursuskosten.

Kosten bijschrijven studie-uren register Avans+

Deze kosten zijn inbegrepen in de cursuskosten.

Optionele meerkosten

De meerprijs voor de studie- of PE-punten van FFP CFP bedraagt € 118,58 incl. 21% btw.

Aanvullende diensten

In overleg met de deelnemer kunnen aanvullende diensten worden afgesproken. Als hiervoor kosten worden gerekend dan zal dit vooraf per e-mail schriftelijk met de deelnemer worden afgestemd.

Betaling en algemene voorwaarden

Op alle leveringen en diensten van Financieel Vitaal Opleidingen B.V. zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals deze het meest recent zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel (KvK) en tevens vermeld in de footer van deze website. Door het inschrijven en betalen voor een opleiding van Financieel Vitaal Opleidingen verklaart de deelnemer zich hiermee akkoord.

Betalingstermijn en wijze van betaling

De betaling voor deze opleiding moet uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de eerste trainingsdag, of als dat korter is binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur, ineens worden voldaan. Betaling kan plaatsvinden per bankoverschrijving of via iDeal. In overleg met de deelnemer kan in uitzonderingsgevallen een betalingsregeling worden afgesproken.

Duur van het contract

Opgave voor de opleiding Financial Life Budgetcoaching is uitsluitend voor de specifieke cursus waarvoor de deelnemer zich heeft aangemeld. Dit is een eenmalige aankoop en geen abonnement. De deelnemer heeft hiermee geen verplichtingen om andere diensten van Financieel Vitaal Opleidingen B.V. af te nemen.

Condities waaronder de opleiding niet doorgaat

Financieel Vitaal Opleidingen B.V. behoud zich het recht voor om een geplande opleiding niet door te laten gaan. Bijvoorbeeld omdat er te weinig aanmeldingen zijn of er door onvoorziene omstandigheden op het laatste moment geen geschikte docent voorhanden is. De deelnemer ontvangt direct bericht nadat bekend is geworden dat een bepaalde lesdag niet kan doorgaan.

Restitutie of verplaatsen

Als de geboekte opleiding niet doorgaat op initiatief van Financieel Vitaal Opleidingen B.V. dan heeft de deelnemer de mogelijkheid om per geannuleerde lesdag 50% van het lesgeld terug te ontvangen. Bij eventuele verplaatsing van de lesdag door Financieel Vitaal heeft de deelnemer de keuze om de les te volgen op deze voorgestelde datum of om restitutie te verlangen. Als de deelnemer onverhoopt niet kan deelnemen aan een les, dan kan in overleg met ons worden bekeken of deelnemer in een volgende groep kan deelnemen.

Annuleringsvoorwaarden

De deelnemer heeft het recht om de inschrijving voor deze opleiding zonder opgaaf van redenen te annuleren tot uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de eerste lesdag waarbij Financieel Vitaal 70% van de cursuskosten zal restitueren. De optionele kosten voor PE- en studiepunten worden bij annulering niet in rekening gebracht. In uitzonderingsgevallen kan hiervan ten gunste van de deelnemer worden afgeweken.

Wettelijke bedenktijd

Voor consumenten geldt ongeacht het bovenstaande altijd een wettelijke bedenktermijn van tenminste 14 dagen.

Copyright

Het copyright en de eigensdomsrechten van het cursusmateriaal berusten bij E. Knipscheer Holding B.V.  Zonder schriftelijke toestemming van E. Knipscheer Holding B.V. mogen deze materialen niet worden gebruikt voor publicaties of andere commerciële activiteiten.

Iets voor jou?

Als financial life budgetcoach ga je een stapje verder dan de reguliere budgetcoach door professionele financiële planning naadloos te combineren met lifecoaching. Je helpt particuliere klanten, ondernemers en/of directeur-grootaandeelhouders (dga’s) bij het oplossen van complexe en gecompliceerde financiële moeilijkheden. Jij coacht de klant naar financieel gezond gedrag en het zelfstandig hervinden van zijn/haar financiële vitaliteit.


De opleiding heeft een belangrijke toegevoegde waarde en is een goed vervolg op onder andere: Persoonlijke Financiële Planning (PFP), Erkend Financieel Adviseur (EFA/SEH), Master of Financial Planning (MFP), Leergang Hypothecair Planner (LHP) en Financieel scheidingsadviseur.

 • Jij denkt en werkt op hbo-niveau
 • Je vindt complexe financiële vraagstukken een uitdaging
 • Je bent goed in communiceren en adviseren
Programma

De opleiding bestaat uit 2 lesdagen. De volgende onderwerpen komen daarin aan bod:

 • Overbruggen van het spanningsveld tussen financiële planning en lifecoaching
 • Jij als coach: attitude en vaardigheden van de Financial Life Budgetcoach
 • Professioneel werken: volledige integratie van het coachtraject en de Wft-adviesregels
 • Motiverende gespreksvoering: mensen helpen veranderen

null

Er zijn nog maximaal 7 (van de 12) plekken beschikbaar

16-11-2023
Starts at 10:00
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden