Weet jij als financieel planner of adviseur niet goed wat je aanmoet met klanten die geldzorgen hebben?

 Zou je graag willen dat jouw eerste klap dan wel een daalder waard is?

Meld je nu aan voor onze opleiding Financial Life Budgetcoaching


Ontdek en help de mens achter het financiële vraagstuk!

Opleiding Financial Life Budgetcoaching

Weet jij als financieel planner of adviseur niet goed wat je aanmoet met klanten die geldzorgen hebben?

Zou je graag willen dat jouw eerste klap wel een daalder waard is?

Meld je dan nu aan voor onze opleiding Financial Life Budgetcoaching.

Behaal jouw PE-punten voor FFP/CFP en Avans+.

Ontdek en help de mens achter het financiële vraagstuk!

Ja, ik meld me nu aan


Na het volgen van onze  opleiding Financial Life Budgetcoaching weet je meer over...

Financiële Vitaliteit

Financiële vitaliteit draait om congruentie en het realiseren van wat mensen zich wensen in het leven. Voortaan ben jij als financieel planner een goede gids voor jouw klant naar financiële vitaliteit.

Geld & Gedachten

Gedachten over geld komen vaak voort uit normen en waarden. Als financieel planner leer jij meer over je eigen normen en waarden en welke effecten dit heeft op hoe mensen met geld omgaan.

Geld & Emotie

Niets maakt zoveel emoties los als geld. Wij nemen je mee in de belevingswereld van mensen met financiële problemen zodat jij je voortaan nog beter kunt inleven in de geldzorgen van de klant.

4x

Geaccrediteerd voor studiepunten

1000+

Adviseurs opgeleid

35+ jaar

Ervaring in financiële sector

Geld & Gedrag

Leer alles over de verschillende geldtypen. En hoe iemands gedragsvoorkeursstijl voor een groot deel bepaalt welke financiële valkuilen, uitdagingen en kansen iemand heeft in het leven.

Schulden & Schaamte

Tijdens de cursus leer je meer over schaamte en cognitieve dissonantie. Nu begrijp jij als financieel planner waarom iemand met schulden 'liegt' of 'gewoon niets doet' en wat jij daaraan kunt doen.

Onze praktijkdocenten

Leer en ontdek samen met onze geaccrediteerde professionele praktijkdocenten

  • Erna Knipscheer
  • Bart Seegers
  • Bep Lovink
profielfoto
Erna Knipscheer

Weet je, heel veel financieel professionals hebben niet 1-2-3 een financiële oplossing Of zijn stiekem bang dat ze hun eigen nota niet betaald krijgen. Weer anderen denken dat de klant met financiële problemen liegt, de kop in het zand steekt of weigert mee te werken om de financiële problemen op te lossen.


Het resultaat? Jouw voormalig goeie klant met zijn of haar pakket complexe financiële producten wordt aan de goden overgeleverd. Juist nu de klant jouw expertise het hardst nodig heeft, kun jij niets doen. Dat wil je niet, toch?


Wat wij doen is dan de oplossing! Wij leren jou in twee dagen wat zich onder water afspeelt als iemand financiële problemen heeft. En ook hoe je deze mensen succesvol kunt helpen. Je leert de mens achter de financiële problemen beter te begrijpen en te ondersteunen.


Neem bijvoorbeeld medewerker Sander Looman die het volgende over onze werkwijze zegt: "de coach heeft ons goede adviezen, rust en vertrouwen gegeven op het moment dat onze wereld op zijn kop stond".


Wil jij dat ook leren? Ik vertel je graag meer over onze unieke opleiding Financial Life Budgetcoaching. Lees hieronder snel verder...

De opleiding Financial Life Budgetcoaching

is een co-creatie van

Financieel Vitaal Opleidingen® en Avans+ 


 Geaccrediteerd door:

Stichting FFP

Register Financieel Planner  Avans+

Stichting Certificering Financieel Vitaal Coaches®

Stichting Certificering Financieel Vitaal Coaches®

Wat als ik je vertel dat je met onze opleiding straks als Financieel Vitaal Coach® aan de slag kunt in jouw regio?

 Dat je dan vrij bent om met het concept van Financieel Vitaal® jouw eigen klanten te helpen en gebruik te maken van onze tools?

En niet onbelangrijk, dat je kennis en ervaring kunt delen met andere professionals in onze community?

Ja, ik wil Financieel Vitaal Coach® worden en schrijf me direct in 

Register Financieel Planner van Avans+

In het Register Financieel Planner vind je alle adviseurs die zich hebben gekwalificeerd als financieel planner en in het bezit zijn van het postbachelor diploma Persoonlijke Financiële Planning of het diploma Master of Financial Planning van Avans Hogeschool. 

Behaal jouw PE-punten met de opleiding Financial Life Budgetcoaching.

Ja, ik wil mijn studiepunten voor Avans+ en schrijf me direct in

FFP CFP

De tweedaagse opleiding Financial Life Budgetcoaching is door FFP geaccrediteerd voor 12 studiepunten.

Dit geldt voor zowel de Permanente Educatie (PE) voor bestaande CFP financieel planners als de Vaardighedentraining (VT) voor aspirant CFP financieel planners.

De VT-training is vanaf het najaar 2023 verplichte kost voor nieuwe financieel planners die zich willen aansluiten bij FFP.
Ja, ik wil 12 PE-punten of mijn VE-punten voor FFP/CFP en schrijf me direct in 


Dit wil je als financieel planner voor geen geld missen...

Het is kruis of munt, zei de non en ze trouwde de bankier

 De keuze voor het materiële gaat vaak koste van het spirituele en vice versa. Of voor degene die liever met beide benen op de grond blijft staan: er ontstaat gemakkelijk een spanningsveld tussen geldzaken en onze persoonlijke gemoedsrust, gezondheid of het ervaren van welzijn & geluk. 


Het realiseren van financiële vitaliteit gaat daarom veel verder dan uitsluitend een uitgebreide financiële planning!


Bij het thema geldzorgen denken we haast automatisch aan onbetaalde rekeningen, budgetcoaching of schuldhulpverlening. In de dagelijkse praktijk hebben veel meer mensen geldgerelateerde zorgen dan we op het eerste blik zouden denken. Bijna iedereen zit gevangen in de ratrace van de eigen portemonnee of in de klem van bezittingen en verplichtingen.


Onze doelgroep klanten is bijna onbegrensd. Niet alleen de mensen die kruis noch munt hebben. Ook mensen die bulken van het geld hebben financiële zorgen. Voor geld kun je de duivel doen dansen. En geen geld? Niet geteld! In onze westerse maatschappij draait alles om geld. Geld is de brandstof voor de motor van onze economie. 


Een integrale financiële planning plus het persoonlijk verder helpen van de mens achter het financiële vraagstuk is de sleutel naar een financieel gezond en gelukkig leven. Doe je mee?


Ja, ik wil als financieel planner de sleutel zijn naar een financieel gezond en gelukkig leven
En haal direct mijn PE-punten voor FFP/CFP en Avans+

Leer met casuïstiek uit de praktijk hoe jij financiële planning in combinatie met persoonlijke coaching kunt inzetten om jouw klanten met geldzorgen duurzaam verder te helpen!


De nota van de financieel planner wordt meegepland in het financieel plan!

Nota financieel planner mag géén reden zijn dat klant met geldzorgen niet wordt geholpen! 

Erna Besselink-Knipscheer ✄, de ontwikkelaar en één van de trainers van de opleiding Financial Life Budgetcoaching, in de sector bekend als financieel planner van het jaar 2008, heeft een passie voor alles wat met de combinatie mensen & geld te maken heeft. Als scholier wilde zij helemaal niet op een saai kantoor of bij een bank werken. Het liefst zou ze iets doen als tolk/vertaler, beginnen aan een stoere baan als helikopterpiloot of actief zijn in het sociaal-maatschappelijk domein. Min of meer bij toeval is zij in 1985 in de financiële dienstverlening terechtgekomen. Niet wetend dat zij hier later een brug zou slaan tussen al haar gewenste werkvelden. 

In haar beginjaren als financieel planner werd zij door collega's weleens gekscherend 'moeder Theresa' genoemd. Dat kwam omdat zij regelmatig mensen met financiële problemen hielp, zonder hiervoor een nota te schrijven. Gaandeweg leerde Erna dat er een passende financiële beloning tegenover haar werkzaamheden moet staan. Hiervoor moest zij haar normen en waarden over geld aardig bijstellen. Ook als persoon moest zij haar eigen niet-helpende gedachten en gedrag in relatie tot geldzaken overwinnen.

Met haar passie voor financiële dienstverlening 'done right', de nodige  levenservaring, haar kennis als financieel deskundige én de opleiding tot hbo-toegepast psycholoog heeft Erna in het jaar 2020 het label Financieel Vitaal op de wereld gezet: professionele financiële planning en persoonlijke coaching op een natuurlijke wijze geïntegreerd in één concept.

Als docent en coach heeft Erna hierover met succes verschillende opleidingen ontwikkeld en trainingen verzorgd. Zij staat bekend om haar helikopterview, mensgerichtheid, financiële kennis en creatieve aanpak. Erna vertaalt op praktisch toepasbare en toegankelijke wijze haar kennis en ervaring naar de praktijk van de financieel planner of adviseur. Zij maakt graag samen met jou van dubbeltjes kwartjes in de huidige opleiding Financial Life Budgetcoaching.

Wil jij dat ook?

Ja, ik wil ook graag van dubbeltjes kwartjes maken bij mijn klanten


Leer net als Erna hoe je mensen met geldzorgen succesvol helpt. En haal jouw PE-punten voor FFP/CFP en Avans+!

Als financieel planner of adviseur weet je dat steeds meer mensen financiële problemen hebben. Ook jouw klanten treft dit! Maar je hebt niet 1-2-3 een financiële oplossing. De emotionele-, psychische- en gedragsproblemen bij deze groep mensen met geldzorgen zijn vaak zo overweldigend dat het een financieel planner of adviseur ervan weerhoudt om hulp aan te bieden...

Doorbreek nu de financiële impasse bij jouw klanten voor meer grip op financiën, minder geldstress en het realiseren van een concreet plan om financiële problemen succesvol aan te pakken. Dat wil je toch ook kunnen doen voor jouw klanten?!


(Zelfs wanneer je als financieel planner of adviseur nooit eerder mensen met financiële problemen hebt geholpen)

Word ook een 'luie' financieel planner, smeer NIVEA en laat OMA thuis!

Wat als ik jou vertel dat je na het volgen van onze 2-daagse opleiding Financial Life Budgetcoaching jouw klanten met geldzorgen beter begrijpt? En dus beter kunt helpen met het creëren van hun gewenste persoonlijke en financiële leven. Je leert effectief en duurzaam geldzorgen op te lossen, terwijl je er als financieel planner veel minder druk mee bent. Dat bespaart jou én de klant tijd, en dus kosten.


Het kan echt. Durf jij het aan?


Ook jij kunt werken aan je persoonlijke skills en jouw klanten in hun kracht zetten waardoor zij zelf in staat zijn om keuzes te maken en hun eigen problemen duurzaam op te lossen. Je leert tegelijkertijd een werkwijze om de wensen en behoeften van jouw klanten daadwerkelijk centraal te zetten. 


Ja, je leest het goed. Voortaan laat jij zoveel mogelijk jouw  klant het werk doen!


Vanaf nu begeleid jij als financieel planner of adviseur vooral het proces en laat de klant de inhoud van de oplossingen bepalen. De financieel planner biedt inzicht & overzicht in de financiële vraagstukken en de mogelijke oplossingen. De klant is deskundig over het eigen leven en bepaalt zelf wat het beste bij hem of haar past! Aan jou de taak om complexe financiële zaken begrijpelijk uit te leggen en op neutrale wijze te vertalen naar de context van de klantsituatie. Als financieel planner ben jij vervolgens de grootste supporter van de klant: je moedigt aan, bewaakt de weg naar de doelstellingen en attendeert onderweg op red flags. Als financieel planner ben jij de spreekwoordelijke wandelstok, de klant zet zelf de stappen.


Lijkt jou dat ook wat? Meld je dan aan voor onze inspirerende opleiding Financial Life Budgetcoaching!

profielfoto

Erna Knipscheer

Directeur Financieel Vitaal Opleidingen B.V.

€ 945* 

Opleiding Financial Life Budgetcoaching: 2-daagse geaccrediteerde en inspirerende vaardighedentraining, speciaal voor financieel planners en adviseurs

  • Optioneel: Behaal jouw PE-punten voor het Register Financieel Planner van Avans+
  • Optioneel: Behaal jouw studiepunten voor de vaardighedentraining (VT) van FFP CFP
  • Optioneel: Behaal jouw 12 PE-punten  voor de permanente educatie (PE) van FFP CFP


* De kosten voor de opleiding Financial Life Budgetcoaching zijn als volgt:

Opleidingskosten  945

Leermiddelen 100

Arrangementskosten 50

PE-punten voor CFP/FFP 98

PE-punten voor CFP/FFP 98

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Leermiddelen en arrangementskosten worden belast met 9% btw.  PE- of VT-punten voor FFP/CFP worden belast met 21% btw. Wij zorgen voor jouw aanmelding bij Avans+. De factuur en de uitnodiging voor deze opleiding ontvang je van Avans+.

Onze inspirerende praktijkdocenten

profielfoto

Docent Erna Knipscheer

Geef jezelf de ruimte, wees niet bang!

Docent Bart Seegers

Kies een kant: de oorzaakkant!

Docent Bep Lovink

Duurzame inzetbaarheid, werkgeluk en persoonlijk leiderschap!

Meld je aan en laat jouw klanten met geldzorgen weer lachen!

Start direct
Alleen nu met 40% korting!