Psychosociale therapie voor meer werkgeluk en minder geldstress

mentaal vitaal met hulp van een professionele psychosociaal therapeut...

Werkgeluk en Geldstress

Veel werknemers komen aan het einde van de maand geld tekort. De afgelopen tijd rezen de energieprijzen de pan uit. De wekelijkse boodschappen zijn flink duurder geworden. De kans is groot dat ook in uw organisatie veel werknemers geldstress ervaren.


Financieel vitale werknemers zijn essentieel voor een gezonde organisatie. Een werknemer die moeilijk oplosbare financiële problemen heeft houdt het op het werk niet vol. De medewerker zal geen werkgeluk ervaren.

Gevolgen

Een werknemer die zijn rekeningen niet meer kan betalen ervaart veel stress. Problemen stapelen zich op. De werknemer is vooral bezig met rond zien te komen. Geldstress heeft invloed op het privéleven: geïrriteerdheid, slecht slapen, piekeren en malen. De werknemer raakt uit balans en verliest veerkracht en vitaliteit.  Een burn-out ligt op de loer. Het gevolg is een enorme kostenpost voor de werkgever.


null

Mentaal vitaal

Soms is de stress zo hoog opgelopen dat een medewerker niet meer in staat is de problemen zelf op te lossen. De medewerker wil wel maar heeft simpelweg niet meer de energie om het te doen.


Daarom werkt Financieel Vitaal  samen met een NVPA geregistreerd Psychosociaal Therapeut. De therapeut is tevens NOBCO Erkend Coach. Door middel van een inventarisatiegesprek beoordeelt zij wat uw werknemer nodig heeft op mentaal gebied.


Onze therapeut heeft verschillende handvatten waarmee de werknemer aan de slag kan. Uiteraard is het belangrijk dat een werknemer wel gemotiveerd en bereid is om zowel in de werk- als thuissituatie het geleerde te oefenen.

Mogelijke interventies

Afhankelijk van de persoonlijke behoeften van uw medewerker kiezen de psychosociaal therapeut en uw medewerker samen een geschikte interventie om de persoonlijke problemen aan te pakken. 


Mogelijke interventies zijn:

-    Individuele coaching

-    Beter voor jezelf opkomen en grenzen stellen 

-    Uitbreiden van communicatietechnieken

-    Omgaan met stress- en/of burn-out klachten

-    Traumatherapie EMDR

-    Veerkracht met ACT vanuit de positieve psychologie

-    Werken aan meer vitaliteit, zowel fysiek als psychisch


null

Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

ACT werkt zeer effectief bij mensen die tijdelijk wat minder goed in hun vel zitten. Bijvoorbeeld omdat zij in een probleemsituatie zijn beland. Bij ACT wordt de aandacht gevestigd op zaken waarop iemand controle kan uitoefenen zoals het eigen gedrag. Emoties en gedachten kunnen niet beïnvloed worden. Dit  zijn automatische processen die enkel geaccepteerd kunnen worden. Er tegenin gaan veroorzaakt lijden. Als iemand de gedachten en emoties bij een probleemsituatie niet kan accepteren dan heeft diegene eigenlijk twee problemen. Het feitelijke probleem plus de weerstand tegen het ervaren van het probleem. 


Tegen problemen ingaan zorgt ervoor dat negatieve emoties en gedachten zich tegen diegene gaan keren. Mensen zitten vaak vast in gedachtepatronen en zijn streng voor zichzelf. We zorgen wel goed voor anderen en vergeten daarbij de eigen behoeften. Vaak zijn mensen  bezig met piekeren zoals 'had ik maar' of 'dat gesprek zal wel lastig worden'. Vervolgens blijven zij  hierover doemdenken. Tijdens de ACT-training leert de medewerker daarom om te kijken naar wat echt belangrijk is en hier meer naar te gaan handelen. In samenspraak met de Financieel Vitaal Coach wordt tegelijkertijd de financiële probleemsituatie daadwerkelijk aangepakt.

Werken aan je mentale vitaliteit?

Wilt u naast financiële coaching ook zorgen dat uw medewerkers mentaal vitaal worden en meer werkgeluk ervaren? Neem gerust contact op en bespreek uw vraag. Samen komen we verder.

Wilt u uw personeel helpen om op een duurzame manier uit de schulden te komen? Financieel Vitaal staat graag voor u klaar! Neem contact met ons op. Geef uw werknemers met financiële problemen weer grip op eigen geld en leven.

Ontdek wat personeel met schulden kost voor uw bedrijf!

Voorkom onnodige problemen, uitgaven en risico's!

Financieel Vitaal helpt uw personeel met schulden

Financieel Vitaal Coach ®

Help uw personeel met schulden snel weer aan het werk.

Financieel Vitaal Huisarts ®

Voorkom erger. Ontdek en help uw personeel met schulden.

Financieel Vitaal Workshops ®

Leer uw teamleads effectief om te gaan met personeel met schulden.

Mentaal Vitaal

Coach

Coaching door NVPA Gecertificeerd Psychosociaal Therapeut