Ontdek wat personeel met schulden kost voor uw bedrijf!

Ziekteverzuim

Personeel met schulden meldt zich vaker ziek dan medewerkers zonder geldzorgen (Nibud, 2017) 

Loonbeslag

Een loonbeslag kost de werkgever tijd en geld. De werkgever moet verplicht hieraan meewerken.

Diefstal en fraude

Mensen met forse schulden zijn vaker betrokken bij omkoping, diefstal of fraude (Hoffmann, 2022)

Heeft uw bedrijf ook personeel met schulden?

Uit het Nibud-onderzoek Personeel met schulden (2017) blijkt dat de kosten van medewerkers met financiële problemen gemiddeld € 13.000 per jaar zijn. Het Nibud verwacht dat 62% van de werkgevers werknemers met financiële problemen in dienst heeft. De afgelopen tijd is het aantal mensen met problematische schulden flink toegenomen. De kans is daarom groot dat er ook bij uw bedrijf personeel met schulden aanwezig is.

Ik zie geen personeel  met schulden binnen mijn bedrijf, dan hebben wij dit niet... toch?

Nee was het maar zo eenvoudig. Uit recent onderzoek van Panteia (2020) blijkt namelijk dat medewerkers met financiële problemen voor een groot deel voor het oog van de werkgever verborgen blijven. Schaamte om te praten over de financiële problemen spelen hierin zowel bij de werknemer als de werkgever een grote rol.

Wij specialiseren ons al jaren in het ontdekken en begeleiden van medewerkers met financiële problemen, in opdracht van hun werkgevers. Uit ervaring weten we dat een duurzame oplossing voor een medewerker ongeveer een jaar duurt. Zolang blijven wij daarom voor uw medewerker als steun en toeverlaat achter de hand. En dat kost u niets extra. Dat doen we gewoon.

Zo maken wij het verschil tussen het tijdelijk oplossen van financiële problemen of het realiseren van duurzaam financieel vitale medewerkers.

kosten per medewerker met financiële problemen per jaar

62%

kans op personeel met schulden in uw bedrijf

extra ziekteverzuimdagen per  medewerker per jaar

loonbeslagen jaarlijks in Nederland

Verminder uw kosten en risico's!

Re-integratie personeel met schulden

Wacht niet te lang met re-integratie als u vermoedt dat het verzuim of de verminderde prestaties van een medewerker wordt veroorzaakt door geldzorgen.


Als werkgever kunt u ook een belangrijke bijdrage leveren aan de vroegsignalering of het voorkomen van schulden bij uw werknemers. 

Bijvoorbeeld door ons spreekuur van de Financieel Vitaal Huisarts. Tijdens het spreekuur kunnen uw medewerkers laagdrempelig informatie en advies vragen over financiële zaken.

Met de persoonlijke en professionele begeleiding van een Financieel Vitaal Coach ervaart uw medewerker minder geldstress en komt een oplossing voor de geldzorgen in zicht. Meestal is de medewerker kort na aanvang van onze financiële coaching weer aan het werk.

Als werkgever kiest u zelf de diensten die het beste passen bij uw portemonnee en uw organisatie:  de Financieel Vitaal Coach, de Financieel Vitaal Huisarts, onze gratis redactionele artikelen  en/of onze opleidingen en workshops voor uw teamleads of personeel met schulden. 

In een persoonlijk gesprek vertellen wij  u graag wat Financieel Vitaal voor u als werkgever kan betekenen. Wilt u meer informatie of een maatwerk offerte?  Wij bellen u graag terug!

 

ONZE TIP: Wees terughoudend met het verstrekken van een lening of het geven van een voorschot aan een werknemer met financiële problemen!

Financieel Vitaal Oplossingen

Financieel Vitaal Coach Arrangement: een jaar lang individuele financiële coaching en ondersteuning van uw medewerkers met financiële problemen

Periodiek preventief spreekuur van de Financieel Vitaal Huisarts op uw bedrijfslocatie of een andere locatie naar keuze
Schuldhulpverlening voor werknemers, betaald door de werkgever:  betalingsregeling, schuldsanering, budgettering, financiële planning en financieel advies
Workshops & opleidingen voor uw teamleads of personeel met schulden. Keuze uit Financieel Vitaal Opleidingen of Nibud Omgaan Met Geld.
Gratis redactionele artikelen voor communicatie met uw werknemers over dagelijkse geldzaken. Inclusief handige tips om zelf financiële problemen te voorkomen of schulden op te lossen!

Maak financiële problemen bespreekbaar op de werkvloer

met redactionele artikelen van Financieel Vitaal®

Een financieel vitale werknemer heeft de geldzaken op een rij. Deze werknemer heeft inzicht en overzicht in de eigen financiën en weet wat de inkomsten en de uitgaven zijn. Ook heeft de financieel vitale werknemer voldoende spaargeld of vermogen achter de hand voor onvoorziene uitgaven en gebeurtenissen in de toekomst.


Een financieel vitale werknemer ervaart rust en innerlijke vrijheid. Het geld werkt voor de medewerker, niet andersom. Financieel vitale werknemers zijn gelukkiger en productiever. Alle redenen voor werkgevers om medewerkers met geldzorgen te helpen met het oplossen van hun geldzorgen.


Wilt u als werkgever ook het verschil maken voor uw werknemers?

€ 1.995,-
€ 1.625,-

Voor financieel vitale werknemers

  • Geef uw werknemer met geldzorgen weer grip op eigen geld en leven
  • Voorkom dat  financiële problemen verder oplopen
  • Bent u klaar om financiële vitaliteit toe te voegen aan uw vitaliteitsprogramma?


Dan is dit het meest complete financieel coacharrangement voor uw medewerkers met financiële problemen wat u online tegen zult komen. Uw medewerker profiteert van 35+ jaar ervaring in financiële dienstverlening, uitgevoerd door niet minder dan een Financieel Planner van het Jaar!

  Tevreden medewerker     

Door de ziekte van Parkinson ben ik 100% afgekeurd.

Toen mijn werkgever voorstelde om een Financieel Vitaal Coach mee te laten kijken heb ik direct ja gezegd. Dat was een hele goede zet. De coach heeft ons goede adviezen, rust en vertrouwen gegeven op het moment dat onze wereld op zijn kop stond.

Sander Looman

35+ jaar ervaring in 1 concept

       Onze duurzame oplossingen op een rij       

Financieel Vitaal Coach®

Help uw personeel met schulden bij  het aanpakken en oplossen van hun financiële problemen en geldzorgen

Financieel Vitaal Huisarts®

 Signaleer tijdig uw personeel met schulden en bied preventief en laagdrempelig informatie en hulp

Leer uw leidinggevenden effectief het gesprek aan te gaan met uw personeel met schulden