Werkgever

Ik ben werkgever en heb personeel met schulden

Financieel Vitaal biedt professionele financiële hulpverlening aan individuele werknemers van uw organisatie. Onze dienstverlening bestaat uit een combinatie van lifecoaching, financieel advies, financiële planning, budgetcoaching, schuldhulpverlening en opleidingVoor uw werknemer is het kosteloos. Als werkgever ontvangt u onze rekening.  

FINANCIEEL VITAAL WERKT BIJ PERSONEEL MET SCHULDEN

  • bij het beperken van ziekteverzuim en andere kosten door financiële problemen van individuele werknemers
  • preventief door onze diensten als secundaire arbeidsvoorwaarde aan alle medewerkers aan te bieden
  • als onmisbaar onderdeel van het vitaliteitsprogramma van uw organisatie
  • als waardevol instrument voor goed werkgeverschap 
  • bij acceptatie van bedrijfsmaatregelen die impact hebben op de portemonnee van de werknemers
  • positief op het werkgeluk van de individuele werknemer en de algehele sfeer op de werkvloer
  • verhogend op uw arbeidsmarktwaarde als werkgever
  • als er sprake is van een loonbeslag 
  • ter voorkoming van de risico's die u als werkgever loopt bij personeel met schulden

Financiële re-integratie personeel met schulden

Wacht niet te lang met financiële re-integratie als u vermoedt dat het verzuim of de verminderde prestaties voor een groot deel wordt veroorzaakt door geldzorgen. Wees terughoudend met het verstrekken van een lening of het geven van een voorschot. Met de persoonlijke en professionele begeleiding van Financieel Vitaal ervaart uw medewerker minder geldstress en komt een oplossing voor de geldzorgen in zicht. Meestal is de medewerker kort na aanvang van onze financiële coaching weer volledig aan het werk.

Vroegsignalering werknemers met financiële problemen

Als werkgever kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de vroegsignalering of het voorkomen van schulden bij uw werknemers. Bijvoorbeeld door ons spreekuur van de Financieel Vitaal Huisarts. Tijdens het spreekuur kunnen uw medewerkers laagdrempelig informatie en advies vragen over financiële zaken. We spreken vooraf samen af voor welke financiële vragen uw medewerkers bij de Financieel Vitaal Huisarts terecht kunnen. En voor welk financieel advies wij uw medewerkers doorverwijzen naar andere hulpverleners of hun eigen financieel adviseur. 

Financieel Vitaal op Maat

Als werkgever kiest u zelf de diensten die het beste passen bij uw portemonnee en organisatie. In een persoonlijk gesprek vertel ik u graag wat Financieel Vitaal voor u kan betekenen.

Wilt u meer informatie of een maatwerk offerte? Ik bel u graag terug!