Financieel Vitaal
Hulp bij geldzorgen via jouw werkgever

Werkgever 

Financieel Vitaal is professionele financiële hulpverlening aan individuele werknemers van uw organisatie. Onze begeleiding bestaat uit een combinatie van financieel advies, opleiding, budgetcoaching en/of schuldhulpverlening. Voor uw werknemer is Financieel Vitaal kosteloos. U ontvangt als werkgever de rekening voor onze diensten. 

Financieel Vitaal werkt:

  • bij het beperken van ziekteverzuim door financiële problemen of ernstige geldzorgen van individuele werknemers
  • preventief door onze diensten als secundaire arbeidsvoorwaarde aan alle medewerkers aan te bieden
  • als onmisbaar onderdeel van het vitaliteitsprogramma van uw organisatie
  • als waardevol instrument voor goed werkgeverschap 
  • bij acceptatie van bedrijfsmaatregelen die impact hebben op de portemonnee van de werknemers
  • positief op het werkgeluk van de individuele werknemer en de algehele sfeer op de werkvloer
  • verhogend op uw arbeidsmarktwaarde als werkgever

Wacht niet te lang met financiële re-integratie als u vermoedt dat het verzuim of de verminderde prestaties voor een groot deel wordt veroorzaakt door geldzorgen. Met de persoonlijke en professionele begeleiding van Financieel Vitaal ervaart uw medewerker minder geldstress en komt een oplossing voor de geldzorgen in zicht. Meestal is de medewerker kort na aanvang van onze financiële coaching weer volledig aan het werk.

Als werkgever kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de vroegsignalering of het voorkomen van schulden bij uw werknemers. Bijvoorbeeld door ons spreekuur van de Financieel Huisarts. Tijdens het spreekuur kunnen uw medewerkers laagdrempelig informatie en advies vragen over financiële zaken. We spreken vooraf samen af voor welke financiële vragen uw medewerkers bij de Financieel Huisarts terecht kunnen. En voor welk financieel advies wij uw medewerkers doorverwijzen naar andere hulpverleners of hun eigen financieel adviseur. 

Als werkgever kiest u zelf de diensten die het beste passen bij uw portemonnee en organisatie. In een persoonlijk gesprek vertellen we graag wat Financieel Vitaal voor u kan betekenen.