Leef jij als jijzelf?
Leef jij als jezelf? Om deze vraag eerlijk te kunnen beantwoorden heb je lef en behoorlijk wat zelfkennis nodig.
Kun je nog genieten als het financieel tegenzit?
Durf jij verder te kijken dan wat je tot nu toe in het dagelijkse leven doet? Welke maatschappelijke rollen je vervult of wat je bezittingen zijn? Ben je bereid om je eigen zonnige maar vooral ook minder mooie eigenschappen onder ogen te zien? Dat lijkt de meeste mensen redelijk te lukken zolang het materieel naar wens gaat. Maar wat gebeurt er als jij financieel in een schijnbaar uitzichtloze situatie belandt? Kun je dan nog genieten? Ga je werken aan een nieuwe toekomst of kwijn je liever weg in zelfbeklag?
De keerzijde van de welvaart
In onze westerse wereld handelen veel mensen reactief. Ons gedrag is vooral gericht op het voldoen aan de verwachtingen van onze leefomgeving, het hebben van bezittingen en het bereiken van maatschappelijke erkenning. Door het streven naar luxe en comfort verwachten we gelukkig te worden. Omwille van onze bezittingen en maatschappelijke verplichtingen verwaarlozen we onze gezondheid en interpersoonlijke relaties. Het resultaat is een voortdurend gevoel van stress.
Allemaal andersdenkenden
Alleen jij weet hoe je echt bent en wat jou gelukkig maakt. Ieder mens is uniek en niemand past in ‘een hokje’. Als je zoveel mogelijk probeert om je echte zelf te zijn dan zal je niet meer zo snel uit balans raken wanneer het leven even tegenzit. Je handelt dan proactief en doelgericht in plaats van impulsief en gestuurd door emoties. Door te stoppen met wat niet bij jou past en te gaan doen waar je hart werkelijk naar uitgaat, zal je op een natuurlijke manier datgene wat jij je echt wenst naar je toe halen.