Krijg jij het geld waar je recht op hebt?
06 oktober 2022 
1 min. leestijd

Krijg jij het geld waar je recht op hebt?

Het leven is duurder geworden

De kosten van levensonderhoud zijn het afgelopen jaar hard gestegen. Door duurdere woonlasten, reiskosten en boodschappen hebben meer mensen moeite om financieel rond te komen. Aan het einde van hun salaris houden zij telkens een stukje maand over. Op de lange termijn is dat natuurlijk niet vol te houden.

Laat jij ook geld liggen?

Het blijkt dat veel Nederlanders geld laten liggen. In ons land zijn verschillende financiële tegemoetkomingen. Ook werknemers in loondienst kunnen recht hebben op deze vergoedingen. Veel mensen die wel recht hebben op het geld, vragen dit toch niet aan. Misschien komt dat omdat ze het niet weten. Het kan ook zijn dat mensen het gewoon te lastig vinden om het geld aan te vragen.

Bereken eenvoudig waar je recht op hebt

Het Nibud en Stimulanz hebben daarom een handige rekentool gemaakt. Deze tool heet: BerekenUwRecht. Als je op de link klikt kom je automatisch bij de tool uit. In vijf stappen kun je hierin jouw gegevens invullen. De tool rekent daarna uit of je mogelijk recht hebt op toeslagen, kinderbijslag, heffingskortingen van de inkomstenbelasting, een uitkering bij arbeidsongeschiktheid of tegemoetkomingen van de gemeente.

Vraag hulp als je er niet uitkomt

Sommige mensen vinden het moeilijk om zelf een bepaalde tegemoetkoming aan te vragen. Laat dat geen reden zijn om geld te laten liggen waar je mogelijk recht op hebt. Je kunt het goed gebruiken, zeker in deze tijd.

Tip   : vraag desnoods hulp aan een bekende, een goede vriend(in) of familielid bij het invullen van de rekentool en het aanvragen van de tegemoetkomingen.

Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening is Erna (bijna) afgestudeerd voor haar bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu samen met haar partner in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!
Reactie plaatsen