Financieel Vitaal Kennisbank

Geldfit

Hoe word of blijf ik geldfit?

Doe eens gek en doe alsof geld helemaal niet bestaat. Kun je dat? Of stel je voor dat je genoeg hebt om alles te doen wat je graag zou willen. Ik durf te wedden dat jouw leven er heel anders uitziet dan nu. Hoe word jij geldfit? Naar welke innerlijke stem luister jij?

De criticus en geldfit

Dat kan niet! Dat is onrealistisch! Je hebt nu eenmaal geld nodig om te leven. Doe maar gewoon. Een wereld creëren waarin de machtspositie van het geld wordt doorbroken en mensen met elkaar samenwerken en gelukkiger worden? Dat lukt nooit… Als de mensen in mijn omgeving het niet tegen me zeggen dan is het wel mijn innerlijke stemmetje die mij streng toespreekt en zegt dat ik verstandig moet zijn. De hypotheek moet betaald worden. Dus moet ik werk doen dat geld oplevert, ook al vind ik op dat moment andere zaken belangrijker. Ik moet oppassen dat ik niet moe en moedeloos word van dit stemmetje.

De dromer en geldfit

Gelukkig is er ook nog een andere innerlijke stem die mij geruststelt, bemoedigend toespreekt en telkens weer uitnodigt en inspireert om verder te gaan. Een kracht die ervoor zorgt dat ik voldoende heb om van te leven en de tijd om te ontwikkelen en te creëren. Een gids die mij attendeert op allerlei mooie iniatieven van andere mensen. Deze initiatieven zijn weliswaar nog klein en verborgen, maar zodra de wereld ontwaakt en de dualiteit is overwonnen, zullen deze mensen gezamenlijk een geweldige synergie gaan creëren is voorspeld.

De denker en geldfit

Waarom nemen wij geld zo serieus in ons leven? Geld is iets dat door mensen is verzonnen. Het was oorspronkelijk bedoeld om gemakkelijker met elkaar te kunnen ruilen. Het was de bedoeling dat de energie hierdoor juist sneller kon gaan stromen. In de huidige maatschappij biedt het geld maar al te vaak geen gemak en creëert het eerder blokkades. Onze keuzes worden, direct of indirect, voor een groot deel bepaald door het geld. We zitten als het ware met z’n allen gevangen in het geldsysteem. Creativiteit en talenten van mensen blijven hierdoor onbenut. Dat is nooit de beoogde functie van het geld geweest.

De doener en geldfit

Daarom probeer ik te doen alsof de beperkende factor van het geld niet bestaat. Ik voel, denk, beleef en creëer gaandeweg mijn leven dat ik in gedachten heb. Ik maak telkens kleine stapjes in de juiste richting. Net als bij het ontrafelen van een kluwen wol knip ik iedere dag geduldig enkele draadjes door, net zo lang tot de wirwar uit elkaar valt en mijn droom meer werkelijkheid wordt.

Hoe zorg je ervoor dat jij geldfit wordt, bent of blijft?

Hoe doe jij het? Naar welke innerlijke stem luister jij het liefst? Bij mij heeft de doener het meeste te vertellen. Het beste is om wel naar alle stemmen proberen te luisteren. Zorg wel dat niet een bepaalde stem zo hard schreeuwt dat je de andere signalen in jezelf niet meer kunt horen. Bij Financieel Vitaal helpen wij jou graag om weer helemaal financieel fit te worden.

Financieel Vitaal helpt jou om meer geldfit te zijn

Onze Financieel Vitaal Coaches helpen jou graag om geldfit te zijn. Kijk op het tabblad 'Werknemer' wat Financieel Vitaal voor jou kan doen.

Reactie plaatsen