Financieel Vitaal Kennisbank

Financiële Problemen

Medewerker met financiële problemen? Vraag hulp aan jouw werkgever!

Waar ligt de grens tussen een keer je rekeningen niet op tijd kunnen betalen en financiële problemen? Niet iedereen maakt zich even druk hierom. Sommige mensen vinden dit verschrikkelijk terwijl andere mensen het voor zichzelf verzachten. Het hoeft inderdaad geen ramp te zijn als je een keertje niet op tijd kunt betalen. 

Financiële problemen voorkomen is beter dan genezen

Toch is het beter om te zorgen dat je een financiële buffer hebt. Een spaarpotje achter de hand, zoals veel mensen dat noemen. Als de wasmachine dan onverwachts kapotgaat heb je in ieder geval wat op je spaarrekening staan. Het voorkomen van financiële problemen begint ermee dat je niet alles opmaakt en ook wat opzij legt voor later.

Financiële problemen oplossen

Heb jij nu al financiële problemen? Dan ben je waarschijnlijk niet bezig zijn met een spaarpotje maken. Eerst moeten de schulden en rekeningen betaald worden. Toch is het belangrijk om hier al wel rekening mee te houden. 

Hulp via jouw werkgever bij het aanpakken van jouw schulden?

Steeds meer werkgevers zijn bereid om werknemers met financiële problemen te helpen. Zij doen dat niet zelf maar schakelen een professionele financieel coach of budgetcoach in. Bijvoorbeeld Financieel Vitaal. Wil je graag weten wat Financieel Vitaal doet voor werknemers met financiële problemen? Kijk dan eens op de pagina 'Werknemer' op deze website.

Reactie plaatsen