Financieel Vitaal Kennisbank

Financieel Vitaal - Persoonlijke Financiële Planning

Jouw geldzaken op orde met persoonlijke financiële planning

De term 'persoonlijke financiële planning' bestaat uit twee elementen: persoonlijke en financiële. Bij Financieel Vitaal staat daarin de menselijkheid voorop. Wij vinden het belangrijk dat een financieel plan past bij jouw persoon en je werkelijk verder helpt in het leven. 

Het meest effectieve financieel plan is een eenvoudig financieel plan

Een financieel plan voor de lange termijn komt nooit helemaal uit. Waarom zou je dan een ingewikkeld plan voor de toekomst maken? Onze overtuiging is dat het wel belangrijk is om een bepaald doel te hebben waarop jouw financieel plan is gericht. Zonder doel zal je nooit bereiken wat je graag wilt. 

Gaandeweg het leven zal vanalles veranderen wat je nu nog niet weet. Een financieel plan is daarom geen statisch iets maar zal regelmatig aangepast moeten worden. Hoe overzichtelijker en flexibeler jouw financieel plan is, des te meer kans dat je er voor de toekomst echt iets aan hebt.

Financiële planning en life-events

Als je spreekt over financiële planning dan komt al snel de term 'life-events' om de hoek kijken. Life-events zijn gebeurtenissen in een mensenleven die je onderweg kunnen overkomen. Te denken valt aan bijvoorbeeld:

  • langleven en dus lang genieten van je oudedag
  • voortijdig overlijden van jezelf of je partner
  • samenleven en/of scheiden 
  • ziekte en arbeidsongeschiktheid
  • werken en/of werkloos worden
  • kinderen krijgen 
  • wonen en verhuizen
  • ondernemen

Een goede financiële planning houdt rekening met de persoonlijke en financiële gevolgen van life-events. Je ontvangt hiervan van ons een heldere schriftelijke rapportage. Onze Financieel Vitaal Coaches die gediplomeerd financieel planner zijn helpen jou graag hiermee. 

Je zult begrijpen dat het veel tijd kost om dit zorgvuldig te doen. Financiële planning is daarom niet standaard inbegrepen bij het coachtraject van Financieel Vitaal. 

Vraag ons naar een offerte voor financiële planning als je wilt weten wat jouw investering bedraagt voor een persoonlijk financieel plan voor jouw toekomst.

Reactie plaatsen