Financieel Vitaal Kennisbank

Financieel Vitaal - Financieel Advies

Wat is financieel advies?

Simpel gezegd geeft een financieel adviseur goede raad wat je het beste kunt doen bij financiële problemen of financiële vraagstukken. Een professioneel financieel adviseur zal diens advies met goede argumenten onderbouwen. Wij doen dat op een begrijpelijke manier doen zodat jij zelf een weloverwogen keuze kunt maken wat het beste is voor jou.

Wettelijke regels voor financieel advies

Financieel advies is aan wettelijke regels gebonden. Niet iedereen mag zomaar over financiële producten en diensten adviseren of daarin bemiddelen. Een financieel adviseur die een specifiek advies geeft over bijvoorbeeld jouw hypotheekproduct of verzekering, moet daarvoor beschikken over de benodigde diploma's en een vergunning bij de AFM. 

Financieel advies zonder AFM-vergunning

Bij Financieel Vitaal adviseren wij niet over specifieke kenmerken van financiële producten en diensten. Als dit aan de orde komt zullen wij naar een geschikte adviseur doorverwijzen. Een Financieel Vitaal Coach kan wel algemene financiële adviezen en informatie geven. Bijvoorbeeld over hoeveel geld per maand opzij gezet kan worden om te sparen of schulden af te lossen. Of welk bedrag verstandig is om te verzekeren als de partner overlijdt of iemand arbeidsongeschikt zou worden. 

Reactie plaatsen