Het nieuwe jaar 2022 is begonnen...
04 januari 2022 
0 min. leestijd

Het nieuwe jaar 2022 is begonnen...

Het nieuwe jaar is al weer enkele dagen oud als ik deze eerste blog van hopelijk een lange serie schrijf.

Een veelbewogen jaar met vooral veel positieve ontwikkelingen ligt achter mij. In april 2021 verruilde ik mijn verzameling oude bedrijfsnamen voor de nieuwe naam Financieel Vitaal. In plaats van overal goed in te zijn focus ik nu op coaching van mensen met geldzorgen onder het mom van “kiezen en gekozen worden”.

Afgelopen halfjaar heb ik het grootste deel van de tijd besteed aan mijn verhuizing en de studie voor de bachelor toegepaste psychologie. Op dit moment is de studie bijna klaar en kan ik starten met afstuderen. Het zal je niet verbazen dat mijn scriptie gaat over de psychologische kant van geldzorgen bij werknemers en de gevolgen hiervan voor hun werkgevers. Mijn ervaringen en overdenkingen over dit en andere thema’s zal ik regelmatig delen in deze blog.

Verder is het vooral mijn bedoeling om hier iets van mijzelf te laten zien, als mens achter de Financieel Vitaal Coach. Mijn visie, gevoelens en gedachten over de rol van het geld in deze maatschappij. De armoede en de financiële ongezondheid waarmee veel mensen leven. Maar ook de mooie dingen, de eyeopeners en de creatieve oplossingen. Op die manier hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan een mooiere (financiële) wereld van morgen.

Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening studeerde Erna van 2016 tot 2023 voor de bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!
Reactie plaatsen