Financieel Vitaal, mijn droom, mijn passie
17 maart 2023 
1 min. leestijd

Financieel Vitaal, mijn droom, mijn passie

Mijn droom, mijn passie is vandaag opnieuw realiteit geworden. Ik schrijf opnieuw want in 2017 deed ik een eerste poging een sociale onderneming te voeren en hiermee bij te dragen aan een mooiere financiële wereld. Helaas werd Anewlearning B.V. toen geen succes. Mogelijk was de tijd er nog niet rijp voor. Ook heb ik beginnersfouten gemaakt en harde lessen geleerd. Achteraf gezien zijn deze ervaringen goed van pas gekomen om Financieel Vitaal nu wel succesvol neer te kunnen zetten.

Vandaag, 17 maart 2023, heb ik de bv's opgericht voor Financieel Vitaal en Financieel Vitaal Opleidingen. Afgelopen week zijn onze marketingactiviteiten gestart en zullen we regelmatig een nieuwsbrief of post op social media schrijven. Gisteren kregen we het heuglijke bericht dat ook onze opleiding voor financieel planners, Financial Life Budgetcoaching, is geaccrediteerd door FFP. Ook dat is een mooi compliment en een bevestiging dat we op de goede weg zijn en kwaliteit leveren.

Alsof dit niet genoeg was kwam afgelopen week ook de VVP-Special Financieel Vitaal uit waarin op de pagina's 12 t/m 16 mijn artikel 'Gaat Financiële Vitaliteit alleen over geldzaken? staat. Dit was echt een week van 'de gouden handjes' zoals ik dat noem. Het lijkt wel of alles wat ik aanraak lukt. Een heerlijk gevoel!

Dat bracht mij terug naar 2017 en mijn pitch voor Anewlearning B.V. Mijn bedrijfsnaam is gewijzigd in Financieel Vitaal maar het gevoel en mijn drive zijn nog steeds hetzelfde. Daarom leek het mij leuk om mijn oorspronkelijke pitch voor Anewlearning hier nogmaals te delen. Het filmpje heb ik zelf gemaakt. Het is niet perfect maar ik ben er trots op!


Ik ben Erna Knipscheer en ik geloof in een nieuwe wereld van overvloed waarin mensen in alle openheid kennis, inzichten en talenten met elkaar delen. Een wereld die niet geregeerd wordt door het geld maar geïnspireerd door creativiteit, plezier en ontwikkeling. Een maatschappij waarin mensen op basis van gelijkwaardigheid en in alle openheid met elkaar samenwerken en samenleven.Over de schrijver
Erna Knipscheer werkt sinds 1985 in de financiële dienstverlening. Zij begon haar carrière bij een Nederlandse grootbank. In 1992 maakte Erna de overstap naar het assurantie-intermediair om in 1996 als zelfstandig ondernemer verder te gaan met Het HypotheekHuis Dinxperlo. Vanaf 2003 sloeg zij haar vleugels uit als vakdocent, trainer en ontwikkelaar van opleidingen in de financiële sector. In de jaren 2006 en 2007 werd Erna genomineerd bij de 10 beste SEH-hypotheekadviseurs. Daarna behaalde zij de eervolle titel Financieel Planner van het Jaar 2008. Naast meerdere vakdiploma’s op het gebied van financiële dienstverlening studeerde Erna van 2016 tot 2023 voor de bachelor Toegepaste Psychologie. Als gediplomeerd financieel planner weet zij daarom als geen ander hoe geldgedrag doorwerkt in complexe financiële situaties. Vanaf het begin van haar loopbaan heeft Erna een passie voor mensen in combinatie met financieel advies. Erna’s expertise is geldgedrag, financiële planning en schuldhulpverlening. Zij is geboren in het Achterhoekse grensdorpje Dinxperlo en woont nu in Groenlo. Erna heeft drie kinderen. Zij houdt van wandelen, fietsen, aquagym, saunabezoek, de natuur en een goed gesprek bij een lekker kopje koffie. Erna Knipscheer is beschikbaar voor samenwerkingen en gesprekken. Als je wilt praten over financiële coaching, geldgedrag, het ontwikkelen van leermaterialen, wandelen, fietsen, saunabezoek of de natuur, aarzel dan niet om contact op te nemen. Een lekker kopje koffie of thee wordt door Erna vers voor je gezet!