Een Financieel Vitaal Coach® werkt vanuit het hart en heeft passie voor financiële dienstverlening 'done right'.

Je hebt je diploma's als financieel adviseur, financieel planner, budgetcoach of schuldhulpverlener in de pocket. Je bent op zoek naar een inspirerende en praktijkgerichte vervolgstap om mensen met financiële problemen te gaan helpen maar de keuze uit de verschillende opleidingen is zo overweldigend dat je niet kunt kiezen...

Weinig nieuws onder de zon

Het aanbod bij de verschillende opleiders in de financiële sector lijkt heel erg op elkaar en oogt weinig vernieuwend

Massa is kassa

Er wordt vaak in grote groepen lesgegeven met weinig aandacht voor individueel oefenen en vragen stellen

Een diploma is nog geen inkomen

Je mist de mogelijkheden van coaching en leren-op-de werkvloer en het realiseren van een rendabel businessmodel voor jezelf

Je wilt op een inspirerende manier leren wat mensen met financiële problemen doorleven en hoe je hen het beste kunt helpen, terwijl je ondertussen alle mogelijkheden krijgt om met gelijkgestemden te netwerken en samen een goed gesprek te voeren.

Heb jij ook sterk het gevoel dat je mensen met financiële problemen wilt helpen maar dat je er zelf niet van kunt leven?

Wat als ik je vertel dat je met onze opleiding straks  als Financieel Vitaal Coach® aan de slag kunt in jouw regio?  Dat je dan vrij bent om met het concept van  Financieel Vitaal® jouw eigen klanten te helpen en gebruik te maken van onze tools? En niet onbelangrijk,  dat je kennis en ervaring kunt delen met de andere professionals in onze community?


Het kan allemaal. Klinkt goed toch?

Lees verder. Want ik vertel je hoe het werkt.

Een Financieel Vitaal Coach® brengt de menselijke maat terug in financiële dienstverlening.

Hallo, ik ben Erna! Afgelopen jaren liep ik met precies dezelfde gedachten rond als jij. Ik had genoeg van de commerciële insteek, de focus op administratieve regeltjes en de toenemende digitalisering in de financiële dienstverlening. Ik baalde als ik een adviseur tegen een klant met financiële problemen hoorde zeggen of denken: ik kan u helaas niet helpen want u hebt geen geld om mijn rekening te betalen. 

In 2008 werd ik Financieel Planner van het Jaar. In het vliegtuig op de terugreis van het FPA in Boston sprak ik met  een collega hierover. Hij zei toen tegen mij: wat ben jij voor een financieel planner als jij jouw advieskosten bij een klant met financiële problemen niet kunt meenemen in jouw advies of financieel plan? Slik!

Deze opmerking heeft mij nooit meer losgelaten. Het werd mijn missie om te zorgen dat mensen met financiële problemen professionele begeleiding krijgen én de financieel deskundige hiermee een rendabel businessmodel kan voeren.  Nergens kon ik hiervoor een kant-en-klaar antwoord vinden. Dus besloot ik zelf een concept te ontwikkelen met een aantal voorwaarden:

Menselijke maat voorop

Professionele financiële coaching  gericht op balans in hoofd-, hart- en geldzaken

Win-win

Alle partijen worden er beter van. De inspanningen en de resultaten staan met elkaar in verhouding

Wederzijds afhankelijk

Door krachten te bundelen realiseren we samen iets moois voor elkaar en de maatschappij

Na meer dan 15 jaar pionieren in de financiële dienstverlening is het  GELUKT! De  tweedaagse opleiding  'Financieel Vitaal Coaching®' is een feit! Een opleiding voor financieel adviseurs, financieel planners, budgetcoaches en schuldhulpverleners waarin ik jou, samen met een team van docenten uit de praktijk, leer hoe je op praktische wijze mensen met financiële problemen verderhelpt. 

Je gunt jezelf een heerlijke tweedaagse workation op een prachtige locatie. Op de eerste dag ontvangen wij je  met een kopje koffie of thee en iets lekkers erbij.  Daarna volg je in twee dagen verschillende workshops en laten wij je ervaren hoe je op praktische wijze kunt werken aan meer financiële vitaliteit. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten! 

Vooraf kun je rustig thuis op je eigen tempo de leerstof doornemen en nog belangrijker... je kunt alvast bedenken hoe jij straks met de theorie in jouw eigen adviespraktijk aan de slag wilt. En welke hulp je daarbij van ons nodig hebt!Na het volgen van onze opleiding weet je meer over... 

Rendabel businessmodel

Ontdek de mogelijkheden van het concept van Financieel Vitaal® en hoe dit voor jou(w bedrijf) resulteert in meer bevredigend werk en extra inkomsten, naast de handige tools en onze community voor coaches.

Geld & emotie

Niets maakt zoveel emoties los als geld. Wij nemen je mee in de belevingswereld van mensen met financiële problemen zodat jij je voortaan nog beter kunt inleven in de problemen van de klant.

Geld & gedrag

Leer alles over  de verschillende geldtypen. En hoe iemands gedragsvoorkeursstijl voor een groot deel bepaalt welke financiële valkuilen, uitdagingen en kansen iemand heeft in het leven.

Geld & gedachten

Gedachten over geld komen vaak voort uit normen en waarden. Jij leert meer over je eigen normen en waarden en welke effecten dit heeft op hoe mensen met geld omgaan.

Schulden & schaamte

Tijdens de cursus leer je meer over schaamte en cognitieve dissonantie. Nu begrijp je waarom iemand met schulden 'liegt' of 'gewoon niets doet' en wat jij daaraan kunt doen.

Financiële vitaliteit

Financiële vitaliteit draait om congruentie en het realiseren van wat mensen zich wensen in het leven. Voortaan ben jij een goede gids naar financiële vitaliteit.


Dus... wil jij beginnen met de Opleiding Financieel Vitaal Coaching® maar weet je niet precies of dit bij je past? De volgende meestgestelde vragen & antwoorden helpen hiermee!Meestgestelde vragen en antwoorden

1. Heb ik de juiste vooropleiding?

De opleiding Financieel Vitaal Coaching® is oorspronkelijk bedoeld voor financieel adviseurs, financieel planners, budgetcoaches en schuldhulpverleners die in het bezit zijn van de wettelijk vereiste diploma's om hun vak uit te mogen oefenen. Dit is geen keiharde eis om aan de opleiding mee te doen. Je kunt onze opleiding ook gewoon volgen voor je plezier of omdat je bijvoorbeeld een goede bekende met schulden wilt helpen. Op financieel kennisniveau is er een groot verschil tussen de verschillende deelnemers. Dat is voor ons geen probleem omdat de opleiding zich vooral richt op het helpen van de mens achter de financiële problemen.

2. Heb ik voldoende ervaring?

Iedereen moet een keer ergens beginnen met het leren van een nieuw vak. De opleiding Financieel Vitaal Coaching® kun je ook aan het begin van je leerpad volgen. Het belangrijkste is dat jij energie en voldoening krijgt door het helpen van mensen met financiële problemen. Voor de praktische financiële hulpverlening kun je ook op een later moment de wettelijk vereiste diploma's gaan behalen.

3. Hoe word ik officieel Financieel Vitaal Coach®?

Na het behalen van je diploma kun je er voor kiezen om jezelf in te schrijven in het register van de Stichting Certificering Financieel Vitaal Coaches®. De coaches die in dit register staan kunnen door Financieel Vitaal® worden ingezet om betaalde coachtrajecten uit te voeren. Het is dus niet verplicht om je in te laten schrijven. Je kunt de tweedaagse opleiding ook puur voor je eigen ontwikkeling en plezier doen. Van de coaches die zich wel laten inschrijven en voor Financieel Vitaal® willen werken verwachten wij natuurlijk wel dat zij over de benodigde  diploma's en beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschikken.

4. Heeft Financieel Vitaal ook een opleiding speciaal voor financieel planners?

Financieel Vitaal heeft in samenwerking met Avans+ de 2-daagse opleiding Financial Life Budgetcoaching ontwikkeld. Deze opleiding is specifiek voor financieel planners en formeel geaccrediteerd door FFP/CFP en Avans+. In de opleiding Financial Life Budgetcoaching gaan we aan de slag met casuïstiek op het niveau van een CFP FFP-gecertificeerd planner. Na het volgen van deze opleiding kun je ook Financieel Vitaal Coach® worden. Meer informatie over de opleiding Financial Life Budgetcoaching vind je hier. Vind je het kennisinhoudelijke deel minder spannend en heb je geen PE-punten nodig? Gaat het jou meer om hoe je als financieel planner mensen met geldzorgen kunt helpen? Kies dan voor onze opleiding Financieel Vitaal Coaching®.

Mis dit niet...

Financiële coaching met balans in hoofd-, hart- en geldzaken

Financieel Vitaal® biedt het concept Financieel Vitaal Coach® als inspirerende opleiding voor financieel adviseurs, uitdagende opleiding voor financieel planners en een mensgerichte opleiding voor budgetcoaches. Onze missie is om mensen met geldzorgen weer baas te laten zijn over zichzelf. Dit doen we door  financieel professionals in Nederland op te leiden tot duurzame Financieel Vitaal Coaches®.

SAMEN STERK DOOR DELEN KENNIS EN ERVARINGEen Financieel Vitaal Coach helpt mensen met financiële problemen de regie te hernemen over eigen leven en financiën. De coach is supporter van zelfeffectiviteit, het geloof dat mensen zelf succesvol kunnen zijn bij het oplossen van hun financiële problemen. Een Financieel Vitaal Coach gelooft in mensen en hun unieke kwaliteiten. Elk mens is waardevol, niemand past in een hokje.

WAT KAN IK DOEN MET WAT IK HEB?

Vakdiploma's en titels achter je naam zijn niet alleszeggend. Natuurlijk is het belangrijk dat een Financieel Vitaal Coach aantoonbaar verstand heeft van geldzaken en beschikt over de wettelijk benodigde vakdiploma's. Nog belangrijker is dat we samenwerken aan de financiële vitaliteit van onze samenleving. Geen armoede, goede gezondheid en welzijn voor iedereen! Is dit ook jouw visie op financiële dienstverlening 'done right'? Dan ben je van harte welkom als Financieel Vitaal Coach® bij Financieel Vitaal®.

BAAS OVER EIGEN GELD, NIET ANDERSOM!


Dit is waarom financieel professionals graag bij Financieel Vitaal® zijn:

  • Met passie bijdragen aan een mooiere financiële wereld
  • Samenwerken in wederzijdse afhankelijkheid
  • Meer plezier en voldoening uit het werk halen
  • Netwerken in de Community van Financieel Vitaal Coaches®
  • Online opleidingen en tools voor de eigen adviespraktijk
  • Menselijkheid en vernieuwende opleidingen
  • Inspiratie, coaching en advies op de werkvloer
  • Professionele financiële coaching is serieus werk waar een eerlijke beloning tegenover staat

null

Gun jezelf 2 hele dagen voor

jouw eigen groei & ontwikkeling

 om mensen met financiële problemen te helpen


Als Financieel Vitaal Coach leer je wat mensen met financiële problemen doorleven en hoe je deze mensen in korte tijd de controle over hun eigen leven & financiën teruggeeft. Hieruit put jij nieuwe energie en voldoening. Zo help jij mee aan het bouwen van een duurzaam financieel vitale samenleving